ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bărbatul reținut cu 550.000 euro la vama Sculeni va ajunge pe banca acuzaților

09:50 | 21.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a trimis în judecată dosarul bărbatului reținut în octombrie curent cu 550.000 euro de contrabandă în vama Sculeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, bărbatul cu vârsta de 60 de ani sosise la intrarea în țară la volanul unei mașini de lux și le-a comunicat inspectorilor vamali că și-ar dori să revină în Moldova, în ospeție la mama sa și că nu ar avea nimic de declarat. Totuși, oamenii legii i-au verificat mașina, iar în portbagaj a fost găsită valiza cu bani.

Acum, la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra banilor a fost aplicat sechestru, în vederea eventualei confiscări în folosul statului. Pentru infracțiunea comisă, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!