ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Icoane realizate de artiști plastici bulgari sunt expuse la Berlin

19:07 | 21.12.2023 Categorie: Externe

Sofia, 21 dec. /MOLDPRES/. O expoziție de lucrări realizate de peste 20 de pictori și meșteri de icoane, precum și trei studiouri iconografice a fost vernisată pe 18 decembrie la Institutul Cultural Bulgar din Berlin. Sunt prezentate icoane, sculpturi în lemn, fresce și mozaicuri confecționate de artiști bulgari, comunică BTA.  

Expoziția a fost inaugurată cu binecuvântarea Mitropolitului Europei de Vest și Centrale, Antonie, urmată de o alocuțiune de deschidere a directorului institutului sus-numit, Borislav Petranov și alta a muzeografului Gergana Ilieva-Lisikova de la studioul Praxis. La eveniment au participat Ambasadorul Bulgariei în Germania Grigor Porozhanov, artiști, diplomați, prieteni ai Bulgariei.     

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii ianuarie, 2024.  

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23010377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!