ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor spori numărul angajaților de la frontieră în perioada sărbătorilor de iarnă

10:37 | 22.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. În contextul minivacanței de Crăciun, pentru a exclude ambuteiajele în traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal își fortifică activitatea și trec la regim de lucru intensiv, comunică MOLDPRES.

Cele două instituții vor întreprinde: monitorizarea permanentă a situației fluxului de pasageri și mijloace de transport, în scopul acumulării datelor cu privire la timpii de așteptare, orele și zilele cele mai aglomerate; suplinirea, la necesitate, a numărului de angajați din prima linie de control, prin utilizarea la maxim a forțelor și mijloacelor disponibile; folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în acest sens vor fi deschise spre circulație suplimentar artere de control și aplicată, la necesitate procedura „Revers”; redirecționarea cazurilor, ce necesită documentare și verificări suplimentare, către personalul suplimentar; interoperabilitatea bazelor de date, pentru a facilita activitatea angajaților; formarea echipelor comune și sincronizarea acțiunilor între polițiștii de frontieră și funcționarii vamali, dar și menținute contacte directe cu omologii din România și Ucraina pentru a interveni operativ în orice situație.

Poliția de frontieră reiterează că, din datele statistice înregistrate în ultima perioadă, rămân a fi cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni și Palanca.

În prezent sunt funcționale cu România șapte puncte de trecere (rutier), iar cu Ucraina – 28 de puncte de trecere (rutier).

img23010391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!