ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a îndemnat călătorii să opteze pentru punctele de trecere a frontierei mai puțin solicitate

13:02 | 23.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a îndemnat călătorii să opteze pentru punctele de trecere a frontierei mai puțin solicitate pentru a minimiza timpul de traversare, informează MOLDPRES.

Potrivit autorității vamale, astăzi, cele mai aglomerate posturi vamale de frontieră pentru persoanele fizice sunt: Leușeni, Sculeni și Palanca. În acest context, călătorii sunt îndemnați să se informeze din timp și să aleagă și alte puncte de trecere din proximitate.

Astfel, pe linia postului vamal de frontieră (PVFI) Leușeni-Albița este PVFI Leova-Bumbăta, cu un program de muncă pe timp de zi - 08:00 - 20:00 sau PVFI Cahul-Oancea. În apropierea PVFI Sculeni este PVFI Costești-Stânca. Un alt post vamal prin care puteți traversa este PVFI Lipcani - Rădăuți Prut, iar în proximitatea PVFI comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se află PVFI Tudora-Starokazacie.

În prezent, cu România sunt funcționale opt posturi vamale, iar cu Ucraina – 28.

Pentru informații suplimentare, persoanele pot suna la Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal - 022 788 888 sau la Linia Verde a Poliției de Frontieră - 022 259 717. Totodată, în timp real poate fi urmărită situația la trecerea frontierei pe platformele - https://customs.gov.md/ro/traffic sau https://border.gov.md/camere-web .

img23010417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!