ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind violența și hărțuirea la locul de muncă

14:19 | 28.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind violența și hărțuirea în lumea muncii, comunică MOLDPRES.

Convenția este primul instrument internațional care stabilește standarde specifice, aplicabile la nivel mondial, privind combaterea hărțuirii și a violenței legate de muncă și care specifică măsurile necesare din partea statelor și a altor actori relevanți. Documentul protejează lucrătorii din economia formală și informală, inclusiv voluntari, stagiari și ucenici. Ratificarea și implementarea de către Republica Moldova a Convenției va contribui la perfecționarea legislației în domeniu și la soluționarea mai multor probleme apărute în practică.

Convenția Organizației Internaționale a Muncii nr. 190 privind violența și hărțuirea în lumea muncii a fost adoptată la Geneva, la 21 iunie 2019 și a intrat în vigoare la 25 iunie 2021. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de 36 de state, printre care figurează Grecia, Albania, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie și Canada.

img23010505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!