ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane, printre care trei minori, s-au intoxicat cu monoxid de carbon

10:32 | 29.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Cinci persoane, printre care trei minori, au suferit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit, conectat la gaze naturale, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat într-un apartament din orașul Durlești din municipiul Chișinău.

„La fața locului au intervenit echipajele de salvatori și pompieri, care au stabilit că un bărbat și soția acestuia, cu vârstele de 28 de ani, dar și copiii acestora, un băiat de 10 ani și două minore de 9 și 4 ani au suferit intoxicații cu gazul emanat de la cazanul din locuință. Persoanele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Starea acestora este stabil-satisfăcătoare. Toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști”, a precizat IGSU.

În acest context, salvatorii atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele. Totodată, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru evitarea situațiilor de risc.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, 35 de persoane, printre care 15 minori, au suferit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la cazanele conectate la gaze naturale.

img23010530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!