ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să fie atenți față de informațiile false care apar în spațiul public, însoțite de imaginea șefei statului

12:45 | 29.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie atenți și să nu se lase manipulați de informațiile false distribuite pe anumite rețele și canale. În contextul războiului hibrid împotriva Moldovei și a conducerii democratice, imaginea șefei statului este utilizată prin falsificarea imaginii și a sunetului, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Scopul acestor imagini trucate este să creeze neîncredere și dezbinare în societate, în consecință să slăbească instituțiile democratice din Moldova. 

Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii sau video cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals și manipulare de tip deep fake.

Președinția dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite șefei statului și condamnă aceste practici de dezinformare. Îi îndemnăm pe toți cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și sigure, iar informația din alte surse să o verifice.

img23010536

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!