ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom și Moldovagaz au semnat un contract de vânzare-cumpărare a gazelor naturale

14:03 | 29.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Energocom și Moldovagaz au semnat un contract de vânzare-cumpărare a gazelor naturale, pentru a acoperi necesarul consumatorilor de pe malul drept al râului Nistru. Acesta prevede livrarea unui volum de gaze estimativ de 451 mln m3 pentru perioada ianuarie - aprilie 2024, la prețul de 550 euro per mia de m3, transmite MOLDPRES. 

Energocom a precizat că prețul „ar putea fi micșorat ulterior”.

De asemenea, SA Energocom a semnat contracte de vânzare-cumpărare a energiei electrice cu furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, care prevăd livrarea energiei electrice pentru perioada ianuarie-decembrie 2024. Energia electrică livrată de SA Energocom va fi achiziționată preponderent de la MGRES la prețul de 66 dolari/MWh, de la CET-uri, producători de energie de pe piața europeană și, la necesitate, pentru a acoperi deficitul de energie electrică, aceasta va fi procurată de pe bursa OPCOM.

La mijlocul acestei săptămâni, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că SA „Moldovagaz” și SA „Energocom” vor încheia, până la 29 decembrie curent, un contract de tip EFET, pentru livrarea gazelor naturale pentru perioada ianuarie-aprilie 2024. În același termen, Energocom urma să încheie contracte de procurare a energiei electrice pentru perioada ianuarie-aprilie 2024. 

img23010538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!