ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada minivacanței de Revelion funcționarii vamali vor activa în regim sporit

11:41 | 30.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. În perioada minivacanței de Revelion funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră vor activa la capacitate pentru a exclude ambuteiajele în traficul transfrontalier și a asigura un control operativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorităților de resort, de comun se vor întreprinde: monitorizarea permanentă a situației fluxului de pasageri și mijloace de transport; suplinirea, la necesitate, a numărului de angajați din prima linie de control; folosirea la maxim a infrastructurii posturilor vamale de frontieră, în acest sens vor fi deschise spre circulație suplimentar artere de control și aplicată, la necesitate procedura „Revers”; redirecționarea cazurilor, ce necesită documentare și verificări suplimentare, către alt personal decât cel aflat nemijlocit la pista de control; interoperabilitatea bazelor de date, pentru a facilita activitatea angajaților și a asigura rapiditate în procesarea datelor din actele de călătorie și controlul vamal; formarea echipelor comune și sincronizarea acțiunilor între funcționarii vamali și polițiștii de frontieră, dar și menținerea contactelor directe cu omologii din România și Ucraina pentru a interveni operativ în orice situație.

Autoritățile dau asigurări participanților la traficul transfrontalier că toate activitățile vor fi organizate astfel ca să fie garantat un trafic civilizat.

img23010546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!