ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata ucraineană spune că a doborât 21 din cele 49 de drone lansate spre teritoriul său în cursul nopţii

12:31 | 31.12.2023 Categorie: Externe

Kiev, 31 dec. /MOLDPRES/. Ucraina a anunţat că a doborât 21 din cele 49 de drone lansate spre teritoriul său în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, adăugând că şase rachete ghidate au vizat, de asemenea, oraşul nord-estic Harkov, după un atac fără precedent asupra oraşului rus Belgorod cu o zi înainte, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Forţele aeriene au declarat că au înregistrat 49 de drone Shahed, de fabricaţie iraniană, care au vizat în special regiunile Harkov, Herson, Mikolaiv şi Zaporojie, dintre care 21 au fost "distruse".

Armata nu a precizat dacă cele şase rachete şi-au atins ţinta.

De partea cealaltă, tot duminică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a lovit "centre de luare a deciziilor şi instalaţii militare" în Harkov, în nord-estul Ucrainei, ca represalii pentru atacul fără precedent asupra oraşului rus Belgorod din ziua precedentă.

"Ca răspuns la acest act terorist, forţele armate ruse au lovit centre de luare a deciziilor şi instalaţii militare", a transmis ministerul pe Telegram, în timp ce Kievul a declarat că au fost lovite clădiri rezidenţiale, un hotel şi cafenele.

De la începutul conflictului, Rusia a negat în mod constant că a vizat ţinte civile.

img23010555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!