ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 540 de proiecte incluse în Programele „Satul European" și „Satul European Expres" au fost finalizate în anul 2023

08:51 | 02.01.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 541 de proiecte incluse în programele naționale „Satul European" și „Satul European Expres" au fost finalizate în anul 2023. Acestea au adus beneficii pentru aproximativ 358 de mii de cetățeni din comunitățile rurale, transmite MOLDPRES.

Astfel, din totalul de 497 de proiecte aprobate în cadrul programului „Satul European", 264 au fost deja finalizate. Valoarea acestora este de aproximativ 658 de milioane de lei (32,9 milioane de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Alte 277 de proiecte, în valoare de 101 milioane de lei, au fost finalizate prin programul „Satul European Expres", care oferă oportunitatea pentru 399 de primării să implementeze inițiative de dezvoltare locală. 

De asemenea, în 13 localități din țară au fost renovate grupe de creșă din totalul celor 22 de proiecte care fac parte din programul guvernamental „Servicii de îngrijire pentru copii cu vârsta până la 3 ani".

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, termenul de implementare a programului „Satul European” a fost extins cu șase luni, iar pentru finalizarea proiectelor din cadrul programului „Satul European Expres” primarii mai au la dispoziție trei luni. 

img24000005

img24000005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!