ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC a alocat circa 27 mln de lei pentru premierea sportivilor și antrenorilor în anul 2023

12:58 | 02.01.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a alocat circa 27 milioane de lei (1,35 milioane de euro) pentru premierea sportivilor și antrenorilor care au obținut rezultate remarcabile la competițiile internaționale în anul 2023, transmite MOLDPRES.  

Potrivit sursei citate, printre beneficiarii premiilor se numără Maria Olărașu și Daniela Cociu, caiac-canoe; Daniel Procopciuc, armwrestling; Serghei Tarnovschi, caiac-canoe; Irina Rîngaci, lupte feminine; Marin Robu, haltere; Artiom Livadari, muay thai; Cristi Constantinov, luptă corp la corp; Anastasia Nichita și Mariana Draguțan, lupte feminine. 

MEC a precizat că în 2023, sportivii din Republica Moldova au obținut un număr-record de medalii - 535, la o serie de competiții, inclusiv olimpice și paralimpice, la diverse categorii de vârstă.

img24000014

img24000014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!