ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

364 de pacienți s-au adresat la urgență în ultimele două zile

13:04 | 02.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Medicii specialiști de gardă de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă au consultat în ultimele 48 de ore, pe 31 decembrie și 1 ianuarie, 364 de pacienți, cu 50% mai mult decât în zilele obișnuite, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a specificat că 74  de pacienți au necesitat internare, iar ceilalți au primit îngrijirile medicale necesare și au plecat  să se trateze acasă sub supravegherea medicului de familie.

În această perioadă, au fost efectuate 57 de intervenții chirurgicale, iar pentru moment toți pacienții sunt în stare de gravitate medie, stabilă.

De asemenea, au ajuns în unitățile de urgență nouă victime ale accidentelor rutiere, dintre care doi pacienți sunt internați. De îngrijiri medicale a avut nevoie și o persoană ce a fost lovită de focurile de artificii, însă nu a necesitat spitalizare.

La fel și Serviciul Republican AVIASAN a fost solicitat în această perioadă. Au fost transferați interspitalicesc 15 pacienți, 7 copii și 8 adulți și s-a efectuat o intervenție chirurgicală.

img24000016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!