ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru escrocherie

11:02 | 04.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 6 ani pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, în perioada 2021-2023, inculpatul, sub pretextul de a oferi diverse servicii, a însușit de la mai multe victime mijloace financiare, fără intenția de a-și realiza obligațiile asumate. Astfel, bărbatul a dobândit de la 7 persoane mijloace financiare în sumă totală de peste 70 000 lei.

În unul din episoade, comis în iunie 2022, inculpatul, prin abuz de încredere, sub falsul pretext că ar fi fost proprietarul unui apartamentului din sectorul Ciocana al capitalei și că îl dă în locațiune, profitând de faptul că partea vătămată a postat pe diferite panouri informative precum că, este în căutarea unui loc temporar de trai, a telefonat-o pe ultima și prin inducerea acesteia în eroare, a convins-o să transmită suma de 120 de euro pentru chirie.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!