ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au prezentat un șir de măsuri de protecție a locuinței de infractori, în special în perioada sărbătorilor de iarnă

11:18 | 04.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Oamenii legii au prezentat cetățenilor un șir de măsuri de protecție a locuinței de infractori, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, transmite MOLDPRES.

Astfel, polițiștii recomandă ca atunci când intenționați să lipsiți de acasă o perioadă de timp mai îndelungată, să nu faceți publică această informație. Totodată, este important să dotați ușa de la intrare cu sisteme de închidere sigure și să folosiți sistemele de supraveghere video.

De asemenea, când plecați de acasă asigurați-vă că toate geamurile sunt închise. La fel, instruiți copiii să păstreze cu grijă cheia şi să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute. În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, rugaţi vecinii sau prietenii apropiaţi să vă supravegheze locuința.

Dacă vedeți persoane suspecte care ies din blocurile de locuit, anunțați imediat poliția prin intermediul numărului 112.

img24000053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!