ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane și-au pierdut viața în incendii produse în raioanele Hâncești și Sângerei

15:48 | 04.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Două persoane și-au pierdut ieri viața în incendii produse în raioanele Hâncești și Sângerei, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), primul caz a avut loc în satul Dobrogea, raionul Sângerei. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:58. Conform informațiilor primite, arderea a izbucnit într-o casă de locuit. În timpul intervenției a fost depistat cadavrul parțial carbonizat al unui bărbat în vârstă de 72 de ani.

Al doilea caz a fost înregistrat în localitatea Sărăteni, raionul Hâncești. Arderea s-a produs într-o casă de locuit, unde flăcările au distrus mai multe bunuri. În camera afectată, salvatorii au depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 47 de ani.

Cauza și circumstanțele producerii incendiilor urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează cetățenii să respecte regulile anti-incendiare, în special în perioada rece a anului. Astfel, pompierii îndeamnă oamenii să verifice permanent funcționalitatea sobelor și altor surse de încălzit pentru evitarea producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Cetățenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare și să le curățe periodic, dar și să aerisească bine încăperile, unde are loc arderea. Totodată, lucrurile combustibile și ușor inflamabile trebuie să fie înlăturate din preajma sobelor, iar lichidele ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina, nu pot fi folosite pentru aprinderea focului în sobe.

img24000057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!