ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA va continua instruirea utilizatorilor și distribuitorilor de produse de uz fitosanitar

10:17 | 05.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat astăzi că și în acest an este accesibilă platforma digitală https://elearning.ansa.gov.md/ și cursul de instruire „Utilizarea durabilă a pesticidelor”, transmite MOLDPRES.

„Acum, când lucrările din câmp nu ocupă atât de mult timp, agricultorii și distribuitorii de pesticide au posibilitatea să-și îmbunătățească cunoștințele, urmând cursurile specializate la distanță, prevăzute de legislația națională. Ca rezultat, aceștia vor avea parte de mai multe facilități, adaptate cerințelor agenților economici pe platforma de studiu”, indică ANSA.

Potrivit sursei citate, este vorba de certificat de studii digitalizat – cursanții vor obține certificate de studii în format electronic, personalizate prin QR-cod; evaluarea cunoștințelor de la limita minimă de 80% și limita maximă de 100%, după fiecare modul; comunicarea pe platforma https://elearning.ansa.gov.md prin intermediul unui chat live.

Cursul include 13 tematici de formare profesională, prezentări video, materiale pentru lectură obligatorie (secțiuni din legi și regulamente, ghiduri și publicații oficiale, studii de caz) și materiale opționale (materiale video instructive cu titre în limba română etc.)

La cursurile de instruire se pot înregistra reprezentanții întreprinderilor care utilizează sau comercializează pesticide, numai ca persoane fizice.

În ultima lună a anului 2023, au susținut cursul 53 de persoane, care au obținut Certificatul de calificare, valabil 36 de luni.

img24000063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!