ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Crăciun pe stil vechi, peste 400 de salvatori și pompieri vor fi gata să intervină în situații excepționale

11:22 | 05.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. De Crăciun pe stil vechi, peste 400 de salvatori și pompieri vor fi gata să intervină în situații excepționale, informează MOLDPRES.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a atenționat cetățenii să respecte regulile de siguranță. „Responsabilii lăcașelor de cult sunt rugați să respecte cu strictețe regulile anti-incendiare. Astfel, lăcașele de cult trebuie dotate cu mijloace primare de stingere. Pompierii avertizează, că în vederea prevenirii riscului producerii incendiilor în biserici, catedrale și mănăstiri, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor prescrise”, a precizat IGSU.

De asemenea, cetățenii sunt rugați să utilizeze focul deschis, dar și lumânările cu prudența maximă. „Lumânările trebuie să fie păstrate în locuri speciale din interiorul lăcașelor. Totodată, în vederea prevenirii incendiilor, se interzice suprasolicitarea circuitului electric prin conectarea mai multor instalații și utilajelor electrice”, a adăugat IGSU.

La fel, în preajma lăcașelor, căile de acces pentru autospecialele de intervenție trebuie să fie menținute libere. Totodată, pentru evacuarea promptă a oamenilor, schemele de evacuare trebuie să fie afișate la loc vizibil.

img24000064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!