ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Crăciunul de rit vechi va fi sub Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii

11:56 | 05.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat, pentru perioada 7-10 ianuarie, Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii, transmite MOLDPRES.

„În legătură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării, în intervalul 7-10 ianuarie se prevăd condiții complicate ale vremii: vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2)”, indică SHS.

Potrivit sursei citate, izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță. Pe 7-9 ianuarie, vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s. Pe 8-10 ianuarie, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C.

Meteorologii atenţionează populaţia să fie prudentă şi să ţină cont de prognoze, dacă planifică activităţi sau călătorii pentru sărbătorirea Crăciunului de rit vechi.

img24000066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!