ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii s-au pregătit pentru combaterea consecinţelor condiţiilor meteorologice dificile din 7-10 ianuarie

09:00 | 06.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) anunţă că drumarii vor fi la datorie și vor interveni cu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pentru a asigura condiții optime de circulație. Asta pentru că, potrivit avertizărilor meteorologice, în perioada 7-10 ianuarie, se prevăd condiții meteorologice dificile pe întreg teritoriul țării, cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar pe drumurile publice naționale se va forma ghețuș, transmite MOLDPRES.

„În sectoarele cu risc sporit de înzăpezire, au fost instalate parazăpezi pentru a reduce riscul de acumulare a zăpezii și pentru a asigura un mediu de circulație mai sigur pe drumurile publice naționale. Totodată, ASD a avut o ședință de lucru cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI pentru a planifica măsurile de prevenire și intervenție în perioada menționată”, indică sursa citată.

În acest context, Administraţia de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să conducă cu prudență, să adapteze viteza de circulație la condițiile de drum, să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic.

„După posibilitate, evitați deplasările inutile, iar în cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117”, rezumă Administraţia de Stat a Drumurilor.

img24000071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!