ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În seara zilei de 7 ianuarie, drumarii sunt prezenţi pe traseele naționale afectate de lapoviță şi zăpadă

21:55 | 07.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat în această seară că echipajele drumarilor continuă să acționeze și împrăștie material antiderapant pentru a menține circulația în condiții de siguranță, transmite MOLDPRES.

„Mai exact, drumarii intervin în sectoarele Bălți, Briceni, Edineț, Râșcani, Drochia, Dondușeni, Soroca, Șoldănești, Ocnița și altele, unde drumurile naționale sunt afectate de lapoviță sau sunt acoperite de zăpadă, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Astfel, în procesul tehnologic sunt antrenate 30 de utilaje speciale și 36 de muncitori rutieri. De asemenea, au fost distribuite aproximativ 44,8 tone de material antiderapant și 187 tone de sare tehnică”, indică ASD.

Situația este monitorizată continuu în toate sectoarele pentru a interveni la necesitate. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. Conduceți responsabil și aveți grijă la drum, rezumă sursa citată.

img24000083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!