ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 120 de producători agricoli cu probleme financiare au prezentat informaţii pentru creditori

15:54 | 09.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi că, potrivit deciziei Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri, la dispoziția creditorilor au fost puse informații despre 121 de agenți economici (conform datelor prezentate de asociații) care au probleme în realizarea obligațiunilor de plată conform contractelor cu instituțiile bancare, non-bancare și diverși furnizori, transmite MOLDPRES.

„Până astăzi, trei instituții bancare și un furnizor de inputuri au prezentat soluțiile puse în aplicare. Majoritatea acestora se referă la modificarea condițiilor inițiale de plată pentru a face ratele mai ușor de gestionat pentru agricultori”, indică MAIA.

Ministerul menţionează că Comisia nu poate interveni direct în relațiile comerciale dintre doi agenți economici, „însă sunt depuse eforturi ca prin colaborare să găsim soluții adaptate la profilul și nevoile fiecărui agricultor”.

Următoarea ședință a Comisiei va avea loc vineri, 12 ianuarie, la care sunt invitați să participe și creditorii cu rapoarte preliminare. „Din motive legate de confidențialitatea datelor comerciale ce vor fi discutate, reprezentanții mass-media nu vor putea participa la ședință. Declarații de presă vor fi oferite după încheierea ședinței”, rezumă Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

img24000110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!