ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci localități rămân încă parțial fără energie electrică în urma ninsorilor abundente

08:50 | 10.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, în dimineața zilei de 10 ianuarie mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 5 localități din raionul Rezina. Satele Lalova, Cuizăuca, Otac, Bușăuca și Roșcani urmează a fi reconectate de către echipele specializate, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii au intervenit în 31 de situații pentru deblocarea transportului auto de pe trasee. Cele mai multe misiuni au fost realizate de salvatori în Chișinău, Hâncești, Nisporeni, Orhei, Ialoveni, Ungheni și Cantemir.

Conform Administrației de Stat a Drumurilor, la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant au fost implicate 448 unități de tehnică și 378 muncitori, fiind împrăștiate circa 3164 de tone de material antiderapant. Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. În prezent drumurile naționale nu sunt blocate. Cu acces dificil mai rămân drumuri regionale pe tronsonul Bobeica, Ceadîr-Lunga, dar și Doina -Coștangalia din sudul țării.

img24000117

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!