ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat cercetat în dosarul ”Fraudei Bancare”, a fost reținut de CNA la vama Leușeni

11:35 | 10.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Un bărbat de 44 de ani, a fost reținut astăzi la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița de către organul de căutare al CNA în temeiul mandatului judecătoresc din 1 aprilie 2022 emis de instanța de judecată în cauza penală denumită generic ”Frauda Bancară”, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, persoana este acuzată de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 euro obținute pe cale infracțională de la Banca de Economii SA în luna noiembrie 2014, care după o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

În luna martie 2023 cauza penală în privința persoanei indicate a fost trimisă în instanța de judecată de către Procuratura Anticorupție cu aplicarea prevederilor Codului de procedură penală ce vizează finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului.

După efectuarea procedurii de reținere de către Procuratura Anticorupție, persoana a fost transmisă în custodia Penitenciarului nr. 13 mun. Chișinău pentru executarea măsurii procesuale de constrângere arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!