ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Siguranța produselor congelate propuse spre comercializare va fi sporită

12:02 | 10.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Cadrul normativ privind controlul alimentelor congelate rapid, destinate consumului uman a fost îmbunătățit și aliniat la cerințele UE. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, relatează MOLDPRES.  

Obiectivul principal al noilor modificări este ajustarea procedurilor de monitorizare a temperaturii în vehiculele de transport și în spațiile de depozitare pentru alimentele congelate rapid. Astfel, se impune ca mijloacele de transport să fie echipate cu dispozitive de înregistrare pentru a monitoriza temperatura în mod regulat și frecvent, asigurând astfel condiții optime pentru păstrarea alimentelor congelate. 

De asemenea, proiectul stabilește cerințe stricte pentru instrumentele folosite în controlul temperaturii, stabilind respectarea anumitor standarde internaționale. Operatorii din industria alimentară sunt obligați să păstreze documentația relevantă pentru a permite verificarea conformității acestor instrumente cu standardele impuse. Totodată, înregistrările referitoare la temperaturi vor fi datate și păstrate de către operatorul din sectorul alimentar pentru cel puțin un an sau o perioadă mai lungă, ținând cont de natura și de perioada de conservare a alimentelor supuse congelării. 

Tot astăzi, Guvernul a aprobat un alt proiect prin care standardele de calitate a uleiurilor comestibile au fost ajustate la cerințele UE. Astfel, cetățenii vor avea acces la uleiuri vegetale comestibile mai sigure și de înaltă calitate.

img24000129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!