ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

19 persoane au fost evacuate de pompieri dintr-un bloc de locuit din capitală în urma unui incendiu

09:39 | 11.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Nouăsprezece oameni, inclusiv 5 minori au fost evacuați aseară de pompieri dintr-un bloc de locuit din capitală, în urma unui incendiu, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în seara zilei de 10 ianuarie în jurul orei 21:30. Din geamul unui apartament de la etajul trei al unui bloc a fost observat fum dens.

Pentru lichidarea flăcărilor, au fost trimise cinci echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație, pompierii au stabilit că ard mai multe bunuri materiale dintr-o odaie a apartamentului cu suprafața totală de 50 m2.

Pompierii au evacuat 3 persoane, inclusiv un minor din locuința unde a izbucnit arderea. Totodată, pentru evitarea intoxicării cu fum, salvatorii au evacuat de urgență locatarii din scara blocului. Angajații IGSU au reușit să scoată din zona de risc 19 persoane, inclusiv 5 copii. Persoanele evacuate nu au avut de suferit. Pompierii au reușit localizarea incendiului la ora 21:53 și lichidarea completă la 23:02.

Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite.

img24000152

img24000152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!