ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile publice naționale se atestă ghețuș, pe alocuri zone înzăpezite

11:08 | 12.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunţă că pe drumurile publice naționale se atestă ghețuș, iar, din cauza viscolului, pe alocuri zone înzăpezite, transmite MOLDPRES.

Unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” au intervenit în timpul nopții cu lucrări de patrulare, combaterea lunecușului și lucrări de deszăpezire în sectoarele: Comrat, Anenii Noi, Telenești, Briceni, Criuleni, Orhei, Rezina, Dondușeni și altele. „Echipele de intervenție sunt mobilizate non-stop și pregătite pentru a interveni la necesitate în toate sectoarele”, indică ASD.

Pe parcursul nopții, în procesul tehnologic au fost antrenate aproximativ 171 utilaje speciale și 121 muncitori rutieri. De asemenea, s-au împrăștiat circa 693,5 tone de sare tehnică și 518,2 tone de material antiderapant, în scopul sporirii gradului de siguranță și asigurării viabilității drumurilor. „Lucrările continuă și pe parcursul zilei de astăzi, inclusiv supralărgirea părții carosabile și curățarea manuală a trotuarelor, sensurilor giratorii, stațiilor de așteptare etc.”, explică sursa citată.

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de artere naționale. Drumuri blocate nu sunt. „Circulați cu prudență și adaptați viteza la condițiile de drum”, rezumă Administrația de Stat a Drumurilor.

img24000176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!