ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi locuitori ai capitalei au rămas fără apă, după ce instalaţiile au îngheţat din cauza gerului

12:06 | 12.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Mai mulţi locuitori ai capitalei au rămas fără apă, după ce zeci de instalaţii neprotejate au îngheţat din cauza gerului din ultimele zile, informează MOLDPRES.

În contextul menținerii gerului, pentru a evita eventuale avarii, Societatea pe Acțiuni „Apă-Canal Chișinău” a îndemnat consumatorii să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare, a gurilor de acces, a rețelelor interioare de canalizare și a branșamentelor la apă, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. La fel, trebuie să fie bine ermetizat capacul de acces care închide căminul.

„Operatorul nu poartă răspundere pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare din lipsa protecției de către consumatorii non-casnici, dar și gestionarii fondului locativ. Astfel, la Departamentul dispecerat al întreprinderii au fost înregistrate circa 10 cazuri de îngheţ al branşamentelor şi apometrelor. În special, este vorba de instalațiile din sectorul particular”, a precizat „Apă-Canal Chișinău”.

Despre contoarele înghețate sau deteriorate, consumatorii pot anunța la numărul de telefon indicat în factura de plată. 

img24000178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!