ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii recomandă pietonilor să traverseze cu prudență strada din cauza ghețușului

13:23 | 12.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Polițiștii recomandă pietonilor să fie prudenți în timp ce traversează strada, întrucât partea carosabilă este acoperită cu ghețuș, informează MOLDPRES.

Pentru a preveni eventualele incidente, oamenii legii recomandă pietonilor să evite deplasarea pe partea carosabilă și să traverseze strada prin locurile amenajate corespunzător, doar după ce se asigură temeinic. Totodată, conducătorii auto sunt îndemnați să aștepte ca pietonii să traverseze complet partea carosabilă.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să nu pornească la drum dacă autoturismul nu este echipat cu pneuri de iarnă, să mențină o distanţă sigură între mașini pentru a putea reacționa la timp și să evite frânarea bruscă pe suprafețele de drum acoperite cu gheață pentru a preveni derapările sau coliziunile.

img24000179

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!