ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Fii ECO la serviciu şi în viaţa de zi cu zi” este sloganul pentru ianuarie, promovat de EcoContact

14:13 | 12.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Asociaţia EcoContact anunţă că în anul 2024 va dezvolta un concept care constă în promovarea în fiecare lună a unei teme legate de protecţia mediului. Subiectul propus pentru luna ianuarie este – Fii ECO la serviciu şi în viaţa de zi cu zi, transmite MOLDPRES.

„A adopta un stil de viață eco-friendly și a alege să ai o atitudine prietenoasă cu mediul înconjurător devine din ce în ce mai important în zilele noastre. Astfel, orice acțiune de zi cu zi are impact în mod direct și are efect atât asupra viitorului copiilor noștri, cât și asupra naturii. Putem încerca să acordăm cât mai multă atenție alegerilor noastre zilnice și să ne asumăm rolul de protectori ai planetei”, explică EcoContact.

Potrivit Asociaţiei, în lunile care urmează, se va relata  pe larg cât de important este să ai un stil de viață sustenabil și ce sfaturi ar trebui de urmat pentru a deveni consumatori prietenoși cu mediul înconjurător. 

Asociația EcoContact este o organizație non-guvernamentală și are drept scop promovarea proceselor de dezvoltare durabilă, protecția mediului și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Asociația EcoContact activează la nivel local, național și regional şi este succesorul oficiului Milieukontakt International în Republica Moldova. Din anul 2013, Asociația EcoContact găzduiește Centrul de Consultanță și Informații de Mediu Aarhus, creat cu sprijinul Misiunii OSCE în Moldova. Organizaţia are o echipă de experți în domeniile: mediu, științe, drept, educație, aceștia fiind implicați în promovarea valorilor ecologice, la nivel local, național și internațional.

img24000182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!