ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Slava Sambriș

17:27 | 12.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Joisărbătoare” de Katalin Thuroczy, regie și scenografie de Slava Sambriş (traducere - Anamaria Pop) va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLPDRES.

Potrivit lui Slava Sambriș, piesa, semnată de un dramaturg ungar, este o tragicomedie despre conflicte dintre generații. ”Sper să se regăsească publicul în diferite situații, discuții, ideologii, care se ciocnesc la un moment dat și creează conflict. Avem un spațiu plin de amintiri, de poze, trecute prin diverse perioade istorice. Acest text m-a impresionat și prin faptul că Ungaria are același parcurs istoric, ca și al nostru. Au trecut și ei prin perioada nazistă, cea comunistă, prin perioada așa-zisei libertăți. Au avut același conflict, o legătură strânsă cu cultura rusească. E un text localizat spațiului moldovenesc”, a subliniat regizorul.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri în regia lui Petru Vutcărău. Potrivit organizatorilor, mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sala plină, chiar și după 30 de ani.

Tot sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, comedie montată de cunoscutul regizor și actor bucureștean Cristian Șofron, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Prenumele”, comedie franceză scrisă de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, în regia Danielei Burlaca și Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș.

img24000187

img24000187

img24000187

img24000187

img24000187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!