ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin

10:54 | 13.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (GFFA), care are loc în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin (Green Week). Deschiderea oficială a forumului are loc pe 19 ianuarie curent, unde urmează să se reunească circa 200 de miniștri ai agriculturii și secretari de stat, transmite MOLDPRES. 

GFFA este recunoscută ca fiind cea mai importantă conferință internațională axată pe probleme cheie pentru viitorul agriculturii și industriei alimentare. La eveniment vor fi analizate subiecte referitoare la securitatea alimentară, sustenabilitate, inovații, comerț internațional cu produse agricole.

Tot la Berlin, Republica Moldova va participa și la cea mai cunoscută expoziție din sectorul agroalimentar, organizată în perioada 19-28 ianuarie curent. La Green Week țara noastră va fi reprezentată de nouă companii autohtone. Este pentru prima dată când la acest eveniment internațional vom avea și un stand de țară, cu o suprafață de 100 metri pătrați. Delegația țării noastre va prezenta vizitatorilor vinul moldovenesc, nuci, înghețată, produse de cofetărie și de panificație. 

Green Week este una dintre cele mai cunoscute expoziții din sectorul agroalimentar, care întrunește peste 300 de evenimente și congrese. În fiecare an, acțiunea atrage în jur de 1400 de expozanți și 300 mii de vizitatori din toate țările. Zonele expoziționale ocupă circa 118 mii metri pătrați, unde sunt prezentate cele mai recente tendințe în agricultură, alimentație și inovație tehnologică. 

img24000196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!