ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a vizitat-o pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și pe Alteța Sa Regală Principele Radu, la Castelul Regal Săvârșin

20:11 | 13.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. În această după-amiază, președintele Maia Sandu i-a revăzut pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și pe Alteța Sa Regală Principele Radu, care au găzduit-o la Castelul Regal Săvârșin, aflat în apropierea Timișoarei. Șefa statului a declarat că a avut parte de o primire călduroasă și discuții foarte bune despre relațiile excelente între Republica Moldova și România, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„I-am mulțumit Majestății Sale pentru dragostea pe care o are față de țara și oamenii noștri, dar și pentru sprijinul său ferm, care ne aduce și mai aproape de visul nostru european. Decizia pozitivă din decembrie a Uniunii Europene, de a lansa negocierile de aderare cu Moldova, se datorează și faptului că Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, au promovat în capitalele europene aspirațiile moldovenilor de a deveni membri ai familiei europene”, a spus președintele. 

De asemenea, în cadrul vizitei, șefa statului a plantat și un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, ca semn al prieteniei strânse pe care o are Republica Moldova cu Casa Regală a României.  

 

img24000202

img24000202

img24000202

img24000202

img24000202

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!