ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vameșii au depistat 16 kilograme de droguri în două trimiteri poștale

10:46 | 15.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. O cantitate de 16 kilograme de pastile – precursori pentru fabricarea amfetaminei au fost depistate de ofițerii vamali, în conlucrare cu funcționarii postului vamal Poșta. Valoarea drogurilor este de peste 15 milioane de lei (circa 750 mii de euro), informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, captura a fost depistată în urma acțiunilor de investigație realizate în cadrul documentării cazului înregistrat la vama Costești, unde au fost depistate la începutul anului curent peste 23 kg de pastile cu substanță – efedrină, precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină.

„Și în acest caz, patrupedul vămii a semnalat asupra celor două cutii, după care acestea au fost scanate cu tehnica specială și suspiciunile s-au adeverit de imaginile generate de echipamentul de detectare cu raze X. În cadrul controlului fizic detaliat, în fiecare din cele două cutii erau localizate dulciuri și a câte opt pachete de cafea, în total 16 pachete, iar în fiecare era a câte un kilogram de pastile”, a precizat Serviciul Vamal.

În calitate de destinatar al coletelor poștale era un bărbat în vârstă de 24 de ani, cetățean al Ucrainei, reținut săptămâna trecută. În prezent, acesta se află în arest preventiv.

Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar investigațiile pe acest caz continuă.

img24000214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!