ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemițanu” va lansa un proiect investițional în valoare de 2 mln de euro

11:51 | 15.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va lansa subproiectul investițional „Modernizarea și fortificarea educației prin cercetare în farmacie și medicină în cadrul USMF Nicolae Testemițanu FORCE_Farm”, în valoare de 2 milioane de euro. Inițiativa se înscrie în runda a doua a apelului de subproiecte din cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială, transmite MOLDPRES.

Din resursele alocate, va fi creat un laborator de biotehnologii și un laborator de nanotehnologii farmaceutice și design al medicamentelor, iar sala de studii și de cercetare va fi dotată cu sisteme educaționale specializate. Investițiile vor facilita însușirea procesului de dezvoltare și de utilizare rațională a medicamentelor. „Crearea acestei infrastructuri va contribui la educarea biotehnologică a studenților, prin însușirea abilităților practice avansate în domeniul analizelor fizico-chimice și bioanalizei, și la aplicarea diverselor metode moderne de cercetare a proprietăților medicamentelor”, a precizat USMF „Nicolae Testemițanu”.

Lansarea subproiectului va avea loc în data de 16 ianuarie 2024, ora 11:00, în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25). În cadrul festivității va fi prezentat noul subproiect, precum și rezultatele obținute până la etapa actuală de către USMF „Nicolae Testemițanu” în prima rundă de acordare a granturilor.

FORCE_Farm se axează pe fortificarea platformei didactice, de cercetare și elaborare a medicamentelor. Subproiectul prevede gestionarea procesului educațional la Facultatea de Farmacie prin prisma metodologiei de cercetare a medicamentelor și familiarizarea studenților de la Facultatea de Medicină cu acest proces, în scopul integrării procesului de studii la cele două facultăți.

img24000217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!