ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2 100 de șoferi au fost sancționați pentru încălcări în traficul rutier

12:11 | 15.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, peste 2 100 de șoferi au fost sancționați de inspectorii de patrulare pentru încălcări în traficul rutier, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, 17 conducători auto au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, cei mai mulți se aflau în stare de ebrietate cu grad avansat.

Totodată, 1 049 de șoferi au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum, iar 90 au primit amendă pentru necuplarea centurii de siguranță și purtarea convorbirilor telefonice.

De asemenea, 524 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, iar 121 conduceau vehiculul fără a fi supus reviziei tehnice anuale și lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto. La fel, 358 de șoferi au oprit mijlocul de transport în locuri interzise.

În zilele de odihnă, polițiștii au intervenit în 306 cazuri, apeluri parvenite la numărul unic 112. 

img24000220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!