ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a emis o alertă de călătorie în Islanda

14:01 | 15.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene /MAEIE/ a emis astăzi o alertă de călătorie în Islanda după ce o nouă erupție vulcanică a avut loc la nord de Grindavik, comunică MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, anterior erupției, peste la 200 de cutremure mici au fost înregistrate duminică dimineața devreme. Paza de coastă islandeză a localizat erupția la sud de Hagafjell. Ultima erupție a avut loc de-a lungul unei serii de vulcani de pe peninsula Reykjanes. Traficul aerian către sau dinspre Islanda nu a fost perturbat.

În acest context, cetățenii moldoveni sunt îndemnați să verifice avertizările meteorologice înainte de a-și planifica călătoriile și disponibilitatea rutelor alternative de deplasare.

MAEIE anunță că cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada țării noastre la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail stockholm@mfa.gov.md.

img24000230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!