ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a conferit titluri onorifice pentru 31 de artiști, regizori, actori și compozitori  

14:01 | 15.01.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit cinci titluri de „Artist al Poporului”, 14 de „Maestru în Artă” și 12 de „Artist Emerit” oamenilor de cultură de la noi din țară, informează MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, distincțiile au fost acordate cu prilejul Zilei Naționale a Culturii pentru „activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului, succese  remarcabile în activitatea de creaţie, înaltă măiestrie profesională”.       

Totodată, în semn de apreciere a meritelor deosebite în „salvgardarea patrimoniului cultural național, pentru contribuție la valorificarea și promovarea folclorului muzical authentic”, Ansamblul Etnofolcloric „PLĂIEȘII” a fost distins cu titlul onorific „Colectiv Artistic Emerit”.

img24000231

img24000231

img24000231

img24000231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!