ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul lot de alune crescute în Moldova a fost exportat în Italia

14:34 | 15.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi că un grup format din 15 agricultori moldoveni a trimis primul lot de alune în Italia, transmite MOLDPRES.

Fermierii, ghidați de specialiști din cadrul organizației „Euroalun”, au reușit să respecte cerințele cumpărătorului și să livreze în jur de 23 de tone de alune.

„Este prima experiență de a exporta alune în Italia. A fost semnat un contract de lungă durată. Cumpărătorul este o companie care procesează alunele pentru industrie. Am mai avut experiențe de export în Europa. Primul lot a inclus soiuri mai puțin solicitate și neomogene pentru piața internațională, de aceea, în urma unui șir de negocieri, a fost găsit un cumpărător credibil din Italia”, estimează Alexandr Perjan, reprezentant Euroalun, citat de agromedia.md

Exportul a fost posibil inclusiv datorită asocierii producătorilor. „Acest lucru reconfirmă puterea asocierii și eforturilor comune”, rezumă Ministerul Agriculturii.

img24000235

img24000235

img24000235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!