ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A doua jumătate a lunii ianuarie începe cu vreme instabilă

14:48 | 15.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Noaptea ger slab și ziua vreme instabilă, pe alocuri cu ninsori slabe şi lapoviţă, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru săptămâna următoare, care începe a doua jumătate din luna ianuarie, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, săptămâna care a început va fi caracterizată de maxime de 5 grade cu plus, ziua, şi până la 11 grade de ger, noaptea. În mod obișnuit, mai frig se aşteaptă să fie în nordul ţării, unde valorile diurne vor ajunge şi la 5 grade de ger. Spre sfârşitul săptămânii, în nord sunt prognozate ninsori de scurtă durată.

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat reiterează avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn. Potrivit hidrologilor, “în râurile mici, cursurile de apă şi bazinele acvatice din țară se va menţine formarea de gheaţă - la mal şi năboi, iar pe unele bazine acvatice se va păstra podul de gheață”. Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, or, în acest sens salvatorii atenţionează populaţia să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinţilor de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenţi şi să monitorizeze unde se joacă copiii lor. 

 

img24000237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!