ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi bărbați au fost condamnați la 9 ani de închisoare pentru introducerea ilegală în Moldova a peste 440.000 euro

09:45 | 16.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Doi cetățeni ai Ucrainei au fost condamnați la 9 ani de închisoare pentru introducerea ilegală în R. Moldova a peste 440.000 euro, în aprilie 2023, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, convertiți în valuta națională a Moldovei, suma de bani spre confiscare în bugetul statului acum echivalează cu aproape 9.000.000 lei, aceasta fiind una din cele mai mari capturi de bani de contrabandă în Moldova.

De asemenea, la solicitarea procurorilor, a fost dispusă confiscarea în folosul statului a ambelor mașini folosite la comiterea infracțiunii, în sensul achitării echivalentului costului acestora de peste 140.000 lei și respectiv de aproape 240.000 lei.

Banii introduși ilegal pe teritoriul țării noastre erau camuflați într-o boxă audio din mașină, fără ca să fie declarați în vamă, la intrarea în țară din Ucraina. Atunci, la solicitarea procurorilor PCCOCS, atât organizatorul contrabandei, cât și transportatorul banilor au fost plasați în arest preventiv, prelungit ulterior repetat. Acum, aceștia au fost escortați în penitenciar pentru ispășirea pedepsei, direct din sala de judecată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!