ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane din nordul țării și-au pierdut viața în incendii

11:29 | 16.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de 15 ianuarie două persoane și-au pierdut viața în urma a două incendii produse în raioanele Soroca și Edineț, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, primul caz a avut loc într-o casă de locuit din satul Schineni, raionul Soroca. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:32. Potrivit informațiilor înregistrate, într-o odaie a locuinței a fost depistat cadavrul proprietarei, o femeie în vârstă de 83 de ani. La fața locului au intervenit angajații Direcției situații excepționale Soroca, care au stabilit că o cauză prealabilă a izbucnirii incendiului ar fi nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit. Flăcările au distrus parțial lenjeria de pat.

Al doilea caz a fost înregistrat în jurul orei 18:15 în localitatea Goleni, raionul Edineț. Potrivit primelor informații, o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului au fost trimise trei echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că focul a afectat în totalitate casa de locuit cu suprafața de 72 m2. În timpul intervenției, angajații IGSU au depistat în interiorul locuinței cadavrul carbonizat al proprietarei, o femeie de 89 de ani. Incendiul a fost localizat la ora 18:51 și lichidat complet la ora 21:30. O cauză prealabilă a izbucnirii incendiului stabilită de specialiști, ar fi încălcarea normelor de exploatare a sobei de încălzit.

În acest context, IGSU reamintește oamenilor despre riscul intoxicațiilor și izbucnirii incendiilor în urma exploatării sobelor din locuințe. Salvatorii îndeamnă cetățenii să verifice funcționalitatea sobelor înainte de utilizare, pentru a nu-și pune viața în pericol.

img24000254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!