ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații se întrunesc în sesiune extraordinară în această săptămână

16:50 | 16.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară în perioada 17-18 ianuarie 2024. Biroul permanent a aprobat hotărârea de convocare a Parlamentului, la solicitarea președintelui Legislativului, Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Astfel, aleșii poporului vor examina proiecte de acte normative referitoare la evaluarea integrității instituționale, reforma în domeniul justiției, a legislației electorale și a partidelor politice.

Parlamentul urmează să reexamineze proiectul de lege ce prevede îmbunătățirea procesului electoral, precum și asigurarea transparenței și echității în desfășurarea alegerilor. De asemenea, vor fi aprobate în lectura a doua modificări la Legea cu privire la Procuratură și la Legea privind evaluarea integrității instituționale. În lectură finală va fi discutată inițiativa legislativă care are scopul de a consolida capacitățile Institutului Național al Justiției și a competențelor audienților instituției. Deputații vor examina și modificarea Registrului național al monumentelor de for public.

Joi, 18 ianuarie, deputații se vor întruni în ședință plenară cu începere de la ora 11.00.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea preşedintelui Republicii Moldova, a preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

img24000262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!