ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opera Națională va prezenta un spectacol de Giuseppe Verdi

19:18 | 16.01.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta joi, 18 ianuarie, la ora 18.00, spectacolul ”Traviata”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, libretul este semnat de Francesco Maria Piave, după romanul "Dama cu Camelii" de Alexandru Dumas-fiul. Conducerea muzicală: Alfred Gherșfeld, regia – Eleonora Constantinov, coregrafia – Eugen Gîrneț. Premiera mondială a avut loc în 1853, la Teatrul ”La Venice” din Veneția. Premiera la Chişinău: 12 octombrie 1962, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet. Premiera versiunii curente: 30 decembrie 1978, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet. Opera se prezintă în limba italiană. Legendara operă a lui Giuseppe Verdi spune o poveste despre dragoste și ură, viață și moarte, inocență și păcat. Spectacolul se construiește pe aceste contradicții, ca de altfel, și chipul eroinei principale – Violeta Valerie. "Traviata" rămâne în continuare una dintre cele mai cântate și mai aclamate opere din istoria muzicii universale.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul ”Adi”, monodramă de Constantin Cheianu, în regia Diandrei Gherghel. Distribuția: Anatol Guzic. Piesa îl are în centrul atenției pe Adolf Hitler în ultimele sale zile de viață.

Miercuri, 17 ianuarie, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” readuce în scenă spectacolul ”Citind pentru Auschwitz”, după romanul lui Bernard Schlink, în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, este un spectacol în care publicul va regăsi maturitatea inocentă, pentru că e limpede, de fapt, că iubirea nu se teoretizează: ea se trăiește!

img24000265

img24000265

img24000265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!