ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Sănătății

19:45 | 16.01.2024 Categorie: Comunicate

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu arhitecții de la Institutul Politehnic din Milano și reprezentanții Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. O delegație formată din arhitecți, de la Institutul Politehnic din Milano, una dintre cele mai renumite universități în domeniul arhitecturii și lider la nivel mondial la acest capitol, este partenerul-cheie în discuțiile privind oportunitățile de colaborare pentru anul 2024, oferind suport tehnic în domeniul arhitecturii spitalelor.

Ca parte a inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul Acordului bienal de colaborare cu Ministerul Sănătății, demersul reprezintă un angajament solid al ambelor părți de a îmbunătăți infrastructura medicală și de a implementa inovații semnificative în facilitățile de diagnostic și tratament.

În cadrul discuțiilor au fost identificate acțiunile, care vor fi desfășurate ulterior pentru potențialii beneficiari ai sistemului, subliniind astfel accentul pus pe modernizarea și optimizarea serviciilor medicale. Totodată, grupul de arhitecți a oferit soluții arhitecturale pentru relocarea și renovarea unor departamente clinice a Institutului Oncologic.

Delegația, prezentă la Chișinău în perioada 15-17 ianuarie, și-a exprimat interesul în contribuția la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova, subliniind importanța colaborării internaționale pentru atingerea obiectivelor comune.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!