ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi soți din Nisporeni au fost condamnați la închisoare după ce au determinat o adolescentă să cerșească în Rusia

09:55 | 17.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Doi soți din Nisporeni au fost condamnați la 12 și 13 ani de închisoare după ce au determinat o adolescentă să cerșească în orașul Oriol din Rusia, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, faptele au avut loc începând din 2010 și au continuat până în 2013, atunci când cei doi soți au plecat cu adolescenta de trei ori în statul străin. Soții au discutat întâi cu mama adolescentei, care în câteva luni urma să facă 18 ani. Aceasta le-a dat pașaportul fiicei și și-a dat acordul prin procură ca aceasta să călătorească cu ei, în afara țării. Deși inițial i-au comunicat că ar fi urmat să aibă grijă de persoane cu grade invaliditate, în fapt, aceasta era impusă să îl conducă pe unul din ei pe scaun cu rotile la locația în care aceste cerșea, dar și să cerșească în rând cu el, cu afișul scris în rusă: „Ajutați-mă, pentru pâine.”

În 2016, tânăra cu vârsta de 23 de ani a aflat despre faptul că are dreptul să depună plângere împotriva celor doi soți care au nedreptățit-o, pe când era minoră. Prin urmare, instanța de judecată a dispus nu doar pedepsirea prin închisoare a celor doi soți cu vârste de 57 și 60 ani, ci și i-a impus să-i achite tinerei suma de 1000 de dolari SUA din remunerarea neonorată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!