ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Odesa a fost atacată de drone, trei răniți

17:33 | 17.01.2024 Categorie: Externe

Kiev, 17 ian. /MOLDPRES/. Portul din sudul Ucrainei, Odesa, a fost atacat cu drone din direcția Mării Negre, miercuri, la primele ore ale zilei, a declarat Oleg Kiper, șeful administrației militare a regiunii Odesa, pe Telegram, transmite BTA.

Sirenele din al treilea oraș ca mărime din Ucraina au sunat timp de 51 de minute, începând cu ora 1:22, ora locală.

Trei persoane au fost rănite în atac: un bărbat de 62 de ani, o femeie de 69 de ani și o tânără născută în 1995. Toți au primit asistență medicală, a spus Kiper.

Un bloc de locuit a fost lovit în atac, iar 130 de persoane au fost evacuate.

Comunitatea bulgară din regiunea Odesa numără 150.000 de persoane, conform recensământului oficial al populației din Ucraina în 2001, ceea ce o face al treilea segment ca mărime al diasporei bulgare. Între 50.000 și 60.000 de bulgari trăiesc în orașul Odesa. Cele mai mari grupuri compacte de bulgari din provincie sunt concentrate în districtele Bolhrad, Izmail și Bilhorod-Dnistrovskyi.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img24000304

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!