ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pomicultori din R. Moldova au studiat în Polonia inovațiile din domeniu

10:06 | 18.01.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Asociația Moldova Fruct cu susținerea Elveției și organizației Helvetas, prin Proiectul OPTIM, a organizat, în perioada 15-18 ianuarie, o vizită de studiu în Polonia, concentrată pe tehnologiile și inovațiile din domeniul pomiculturii, atât în cadrul celei de-a XIV-a ediții a expoziției TSW din orașul Kielce, cât și în teren, transmite MOLDPRES.

Scopul vizitei a constat în familiarizarea producătorilor moldoveni de fructe cu cele mai recente tendințe și practici în producerea și comercializarea fructelor. De asemenea, se urmărește preluarea experienței fermierilor polonezi în privința sistemelor inovatoare de formare a coroanei, a soluțiilor de prelungire a perioadei optime de recoltare a merelor și a introducerii de soiuri noi de perspectivă.

Misiunea a inclus întâlniri cu fermieri și companii poloneze, în cadrul cărora producătorii și exportatorii moldoveni au avut ocazia să exploreze tehnologiile moderne de producere a fructelor, soiurile de perspectivă, echipamentele moderne de sortare și ambalare, precum și soluțiile practice de marketing și logistică. De asemenea, membrii delegației au vizitat Expoziția TSW 2024 din Kielce.

„Nu a lipsit nici componenta comercială în cadrul acestei misiuni. Astfel, membrii delegației au întreprins o vizită la piața Angro Bronisze, unde au prestabilite întâlniri cu distribuitori de fructe sâmburoase și struguri de masă. Acest eveniment este important pentru producătorii și exportatorii moldoveni de fructe, deoarece le oferă oportunitatea de a prelua cele mai bune practici și inovații de la una dintre cele mai dinamice piețe europene de fructe. De asemenea, vizita va contribui la dezvoltarea unor parteneriate și transferuri de tehnologii avansate în sectorul fructelor din Republica Moldova”, rezumă Moldova Fruct.

img24000313

img24000313

img24000313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!