ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist din cadrul INI a fost reținut într-un dosar de corupere

11:52 | 18.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Un ofițer al Inspectoratului Național de Investigații (INI) a fost reținut astăzi de ofițerii și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Polițistul este bănuit că ar fi pretins și acceptat de la un bărbat mijloace financiare pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), polițistul, împreună cu un coleg de-al său din cadrul INI, ar fi acceptat şi primit 27 000 de lei (aproximativ 1 350 de euro) de la un bărbat pentru a nu documenta comerțul neautorizat realizat de un grup de persoane și tot în aceeași zi, ar fi primit de la același bărbat încă 750 de euro pentru a nu întreprinde acțiuni pe marginea unui alt caz de comerț neautorizat.

„Ofițerii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la domiciliile celor doi polițiști și într-un automobil. În urma acțiunilor de urmărire penală, unul dintre polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator”, a precizat CNA.

În prezent, se desfășoară și alte acțiuni pentru examinarea cazului, sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.

img24000318

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!