ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a fost atacată noaptea trecută de Rusia cu 33 de drone iraniene

11:59 | 18.01.2024 Categorie: Externe

Kiev, 18 ian. /MOLDPRES/. Rusia a atacat miercuri noaptea Ucraina cu 33 de drone de fabricaţie iraniană şi a lansat rachete ghidate asupra oraşului Harkov, a comunicat joi armata ucraineană, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Apărarea antiaeriană a doborât 22 din dronele respective.

Din regiunea rusă Belgorod, vecină cu Ucraina, au fost lansate două rachete antiaeriene ghidate S-300, mai precizează comunicatul citat.

"Ocupanţii au atacat cu 33 de drone ofensive Shahed-136/131 din zona Primorsko-Ahtarsk şi din regiunea Kursk a Federaţiei Ruse", au arătat forţele aeriene ucrainene, adăugând că apărarea antiaeriană a Ucrainei a intervenit cu succes împotriva dronelor în sudul şi centrul ţării.

Guvernatorul regiunii ucrainene Harkov a anunţat că au existat victime: o femeie în vârstă de 62 de ani, care lucra într-o centrală termică, a fost ucisă, iar o alta, de 45 de ani, şi un bărbat de 63 de ani au fost răniţi, fiind spitalizaţi cu leziuni "moderate".

Rusia a ocupat la începutul războiului declanşat în februarie 2022 teritorii mari din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, însă ucrainenii au respins după câteva luni forţele ruse. Forţele Moscovei continuă însă bombardamentele intense în regiune.

img24000320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!